Persbericht – Hasselt – 22 dec. 2017
“Tot binnen drie jaar!”. Zo presenteert Stokerij Vanderlinden zijn nieuwe ontwikkeling, “De Hasseltse Whisky”.
Als innovatieve start-up start Stoker Olivier Vanderlinden zijn nieuw creatie, een “Hasseltse Whisky“.
Naast zijn reeds bestaande jeneverproducten zal de whisky een zeer mooie aanvulling vormen. Maar nog even geduld!
De eerste single cask & grain zal pas binnen drie jaar zijn aroma’s vrijgeven. Gelagerde sherryvaten zullen er dan ook voor zorgen dat de whisky een zacht vanille aroma krijgt. Voor diegenen die niet zo lang kunnen wachten, zal er een zeer kleine oplage zijn van de eerste blanke Hasseltse Spirit whisky.
De lokaal aangekochte granen, gemalen in de ambachtelijke molen te Stevoort, geven de echtheid aan de eerste Hasseltse Whisky. De kolom-distilleerketel geeft na fragmentatie het karakter aan de whisky van Hasseltse bodem, om dan uiteindelijk te rusten op eiken sherryvaten voor minstens 36 maanden.
FB @stokerijvanderlinden – www.stokerijvanderlinden.be