Henri is happy to distil your creation!
Distil your self-developed fermentation or macerate into a delicious
and high-quality distillate.
Loonstook
Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Stokerij Vanderlinden is een open platform, een gemeenschap van eensgezinde individuen die de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren. Appels, peren, krieken, persresten van druiven en zelfs bier kunnen worden gedistilleerd tot een mooie eau de vie.
“Henri” distilleert graag uw ontwikkelde fermentatie of maceraat tot een heerlijk en hoogwaardig distillaat. Hiervoor is een minimale hoeveelheid van 300 kg fruit nodig, wat overeenkomt met ongeveer 350 l beslag. Het vergiste beslag moet in perfecte staat zijn en afkomstig van overrijp fruit, liefst zonder bladeren, stelen, pitten, houtresten en andere vormen van vuil. Enkel zo kan er een mooi distillaat ontstaan, “rubbish in, is rubbish out”.
Stokerij Vanderlinden biedt u voor elke verwerkingsstap een afzonderlijke oplossing aan zodat u zelf kunt beslissen hoe ver de stokerij uw product moet afwerken. Vraag gerust naar het Loonstookplan “Van Gisting tot Label”
Private Label
Would you like to offer your clients a customized distillate or taste? Then Stokerij Vanderlinden is the right partner for you. Together we will design the right distillate or taste at the perfect price for your brand, under your name. We choose the most suitable from the various creations and packaging, produced according to the strictest quality standards. Add our experience and professional knowledge to the mix, and you receive a unique and targeted end product.
Workshop
In 3 dagen maakt stoker Olivier Vanderlinden u wegwijs in het stoken van graan.
Dit proces wordt uitgelegd met de nagelnieuwe en state of the art distillatieketel Henri van Stokerij Vanderlinden, als met een exemplaar uit het einde van de 19de eeuw.
Voor de 19de-eeuwse ketel begeven wij ons naar het Jenevermuseum van Hasselt dat maar al te graag ondersteuning biedt aan de nieuwe lichting distillateurs.
Samen werken we aan de herwaardering van de Hasseltse Echtheid!
Circulare economie
Stokerij Vanderlinden werkt mee om, binnen de circulaire economie, producten, materialen en grondstoffen steeds intensiever te gebruiken met een sterke focus op maximale herbruikbaarheid.
Met andere woorden, in de circulaire economie is de functionaliteit van producten, materialen en grondstoffen belangrijker dan de eigendom hiervan. Vooral bij de fruitdistillaten willen we alles maximaal hergebruiken. Overrijp fruit wordt niet ondergegraven of laten we niet rotten op de velden. Bij Vanderlinden kunnen al uw overschotten verwerkt worden tot een heerlijke fruitdistillaat zodat het maximum uit het fruit gehaald wordt. Uiteindelijk zal uw fruit opniuew als meststof geloosd worden in uw plantage of akker.
Kortom bij Vanderlinden is er geen sprake meer van afval.

Workshop
How do I distil grain?

Contract services
Have your own mash distilled in the distillery.

Private-Label
Together we design your brand