“Henri” distilleert graag uw eigen ontwikkeling!

Distilleer uw eigen ontwikkelde fermentatie of maceraat tot een heerlijk
en hoogwaardig distillaat.

Loonstook!

Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Stokerij Vanderlinden is een open platform, een gemeenschap van eensgezinde individuen die de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren.  Appels, peren, krieken, persresten van druiven en zelfs bier kunnen worden gedistilleerd tot een mooie eau de vie. 
“Henri” distilleert graag uw ontwikkelde fermentatie of maceraat tot een heerlijk en hoogwaardig distillaat. Hiervoor is een minimale hoeveelheid van 300 kg fruit nodig, wat overeenkomt met ongeveer 350 l beslag.  Het vergiste beslag moet in perfecte staat zijn en afkomstig van overrijp fruit, liefst zonder bladeren, stelen, pitten, houtresten en andere vormen van vuil.  Enkel zo kan er een mooi distillaat ontstaan, “rubbish in, is rubbish out”.

Stokerij Vanderlinden biedt u voor elke verwerkingsstap een afzonderlijke oplossing aan zodat u zelf kunt beslissen hoe ver de stokerij uw product moet afwerken.  Vraag gerust naar het Loonstookplan “Van Gisting tot Label”

Private-Label

Wilt u uw eigen distillaat of smaak op maat aanbieden aan uw klanten? Dan bent u bij Stokerij Vanderlinden aan het juiste adres. Samen ontwerpen wij voor uw merk en/of onder uw naam het juiste distillaat of smaak tegen de juiste prijs. Uit de verschillende creaties en verpakkingen kiezen wij samen de meest geschikte, geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen. Voeg daar nog onze ervaring en vakkennis aan toe en u krijgt een uniek en doelgericht eindproduct.

Workshop.

In 3 dagen maakt Stoker Olivier Vanderlinden u wegwijs in het stoken van graan. Zowel met de nagelnieuwe, state of the art distillatieketel ‘Henri’ als met een exemplaar uit het einde van de 19de eeuw. Die staat in het Jenevermuseum van Hasselt, dat maar al te graag ondersteuning biedt aan de nieuwe lichting distillateurs. Samen werken we aan de herwaardering van de Hasseltse Echtheid!

Circulare

Stokerij Vanderlinden werkt mee om binnen de circulaire economie producten, materialen en grondstoffen steeds intensiever te gebruiken met een sterke focus op maximale herbruikbaarheid.
Met andere woorden, in de circulaire economie is de functionaliteit van producten, materialen en grondstoffen belangrijker dan de eigendom hiervan. Vooral bij de fruitdistillaten wordt tot het maximale hergebruikt.  Geen overrijp fruit zomaar ondergraven of laten rotten op de velden.  Bij Vanderlinden kunnen al uw overschotten worden verwerkt tot een heerlijke fruitdistillaat zodat uw fruit het maximale heeft gegeven van de waarde.  Uiteindelijk zal uw fruit terug als meststof geloosd worden in uw plantage of akker. 
Kortom bij Vanderlinden kennen ze geen afval meer.

Workshop

Hoe distilleer ik graan?

Loonstook

Uw eigen beslag in de stokerij laten distilleren.

Private-Label

Samen ontwerpen wij voor uw merk

Een sterke oplossing voor elke sterke drank!