Wettelijke eisen Europese vordering Jonge Hasseltse Jenever

  • Bereid uit ethylalcohol afkomstig van landbouwproducten
  • Min. 35% vol alcohol
  • Min. 1,5% moutwijn
  • Max. 20% suiker
  • Eventuele toevoeging kleurstof E150a

Wettelijke eisen Europese vordering Oude Hasseltse Jenever

  • Bereid uit ethylalcohol afkomstig van landbouwproducten
  • Min. 35% vol alcohol
  • Min. 15% moutwijn
  • Max. 20g/l suiker
  • Kleuring toegestaan

Wettelijke eisen Europese vordering Fruitjenever

  • Min. 18% vol alcohol
  • Min. 1.5% moutwijn
  • geen maximumlimiet g/l suiker
  • Toevoeging van additieven: kleurstoffen en smaken volgens EU-levensmiddelen wetgeving. Kunstmatige smaken zijn dat niet toegestaan.
  • Kleur: als gevolg van de gebruikte ingrediënten

De Hasseltse Jonge @Stokerij Vanderlinden

  • Bereid uit ethylalcohol afkomstig van landbouwproducten – Graanalcohol
  • 35%vol
  • meer dan 5% moutwijn (eigen productie)
  • geen suikers toegevoerd
  • geen kleurstoffen toegevoegd
  • 6 maanden gerijpt in Hasselt

De Hasseltse Oude @Stokerij Vanderlinden

  • Bereid uit ethylalcohol afkomstig van landbouwproducten – Graanalcohol
  • 38%vol
  • meer dan 15% moutwijn (eigen productie)
  • geen suikers toegevoerd
  • kleuring door natuurlijke houtlagering

De Hasseltse fruit @Stokerij Vanderlinden

  • Bereid uit ethylalcohol afkomstig van landbouwproducten – Graanalcohol
  • 20%vol
  • 2% moutwijn (eigen productie)
  • afhankelijk van het product tot max 65g/l suikers toegevoerd
  • Toevoeging van additieven: Eau de vie van fruit, Sap van fruit
  • Geen kleurstoffen