eersteschup
eersteschup
eersteschup

Ambachtelijke Stokerij Vanderlinden gaat ondergronds.

Vijf jaar na de oprichting zit Stokerij Vanderlinden de volgende stap in haar verankering als ambachtelijke stokerij te Hasselt.

We gaan vanaf nu ondergronds.

 De stadige vraag en verkoop naar gerijpte producten op diverse houtenvaten werd onze huidige opslagruimte bij “Felix”(oude paardenstal) te krap verklaart Olivier Vanderlinden.

De zoektocht naar een geschikte locatie blijk zeer moelijk te realiseren door de accijnswetgevingen. Hierdoor werd er geopeerd om een ondergrondse opslagruimte te bouwen naast de stokerij waar de houtenvaten in een afgesloten ruimte kunnen rusten/rijpen.

In de volledig geclimatiseerde ruimte kan er eendere welk klimaat gesimuleerd worden om zo de perfecte rijpen te laten gebeuren met de Hesselse loch, lacht Olivier.

We gaan zo van enkele honderde liters naar een opslag vandaag naar een capacitiet van ee paar duizend liter morgen.

 Ook de afvulling zal in een verplaatsbare opstelling worden ondergebracht in de kelder.  Zo kan de productie tijd ingekort worden en krijgen wij meer plaats in de stokerij zelf.  Gedaan met alles 2 keer vast te nemen verklaart Olivier.

 En als laatste zal de kelder voorzien worden van een verwarmingssysteem om de fermenterende grondstoffen optimaal te laten vergisten. Ons eigen biofruit maar ook het fruit van andere fruitboeren vinden meer en meer de weg naar de stokerij en dan heb je plaats en capatiteit nodig om alles optimaal te stockeren.

 Het is de wens om tegen vijfentwintig september alles rond te krijgen.  Want dan houden wij ons feest van vijf jarig bestaan, met als afsluiter de jeneverfeesten 2022.