Stokerij Vanderlinden

“Stokerij der Hasseltse Echtheid” is een nieuwe innovatieve startup waarbij, op een authentieke manier, gestreefd wordt naar één doel:
de Hasseltse jenevertraditie, het stoken en de jeneverkwaliteit in ere houden, maar ook weer relevant te maken voor de mensen van vandaag en te zoeken naar een mooie synergie tussen verschillende bedrijfstakken.

Als warme stokerij met onze eigen distilleerketel “Henri” distilleren wij zelf onze eigen alcohol (moutwijn). Geen rush maar passie en tijd geven de smaak bij het distilleren aan het eigen gemaakte beslag van gerst en rogge. Onze smaak is uniek en vormt dan ook het DNA van de Stokerij Vanderlinden.

De passie en liefde voor het authentieke product gaat voor ons altijd voor op massaproductie.

Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Stokerij Vanderlinden is een open platform, een gemeenschap van eensgezinde individuen die de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren. Appels, peren, persresten van druiven, enz… zullen gedistilleerd worden tot een mooie eau de vie. “Henri” distilleert graag uw ontwikkeld fermentatie of maceraat tot een heerlijk destillaat.

Een creatie van uw eigen smaak en/of de productie van een eigen private-label te bekomen behoren tevens tot de mogelijkheden bij de Stokerij Vanderlinden. Van enkele flessen tot liters vormen geen obstakel om de smaak naar het authentieke product te bottelen.

Stokerij Vanderlinden gaat recht door zee, geen nonsens. Met goede, eerlijke producten, met verrassende experimenten en een gezonde dosis van zelfkritiek. Met Stokerij Vanderlinden is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het rijke Hasseltse erfgoed van Stokerijen.

Een Passie van Rebelse Echtheid is opgestaan om weer de oude en vergeten prachtige distillaten te laten bloeien in al hun heerlijkheid.