In 2015 kwam Olivier Vanderlinden met zijn zotte idee naar buiten “Waarom geen nieuwe stokerij opstarten met de oude traditie in het achterhoofd, in een 21ste –eeuws kleedje gestoken.

Een Echte warme stokerij met een Echte koperen ketel met lambiek en kolom om vanaf Echte grondstof een (h)eerlijk distillaat te maken.

Als ontwerper van Echtheid zal Olivier Vanderlinden de algemene leiding hebben over de stokerij.  Hoewel hij uit een hele andere sector zijn carrière heeft gemaakt, wil hij deze nieuwe wending in belang van het Hasseltse erfgoed opstarten en dit met medewerking van verschillende personen.

Zijn inspiratie is opnieuw aangewakkerd door zijn toetreding als Ridder en daarna als Commandeur van de Confrérie van de Hasseltse Jenever.

Zonder een team van partners en leveranciers die hetzelfde gedachtegoed hanteren, kan de “Hasseltse Echtheid” niet bestaan.

Vanuit de Stokerij brengen wij graag onze kennis over aan de studenten van de PXL, gemotiveerd en met frisse ideeën werken de studenten aan verschillende invalswegen rond ons erfgoed Jenever. Maar ook aan opvolging wordt gedacht vanuit de stokerij.  Zo start binnenkort met impuls van de Stokerij Vanderlinden een opleiding van “Graan tot borrel” in samenwerking met Syntra Hasselt.

Kortom een open-huis waar kennis uitgewisseld wordt en vooral geluisterd wordt.

Volg de Rebelse passie van Echtheid op  @stokerijvanderlinden vanaf de bescheiden start in 2016 tot een operationele distilleerderij.