Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Stokerij Vanderlinden is een open platform, een gemeenschap van eensgezinde individuen die de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren.  Appels, peren, krieken, persresten van druiven en zelfs bier kunnen worden gedistilleerd tot een mooie eau de vie. 
“Henri” distilleert graag uw ontwikkeld fermentatie of maceraat tot een heerlijk en hoogwaardig distillaat.

Diensten - Loonstook

Loonstook

Een voorwaarde hiervoor is een minimale hoeveelheid van 300 kg fruit wat overeenkomt met ongeveer overeen met 350L beslag.  Het vergiste beslag moet in perfecte staat en afkomstig zijn van overrijp fruit, mogelijk zonder bladeren, stelen, pitten, houtresten en vervuilingen, want enkel zo kan er een mooi distillaat ontstaan.  “rubbish in is rubbish out”

Stokerij Vanderlinden biedt u voor elke verwerkingsstap een afzonderlijke oplossing aan zodat u zelf kunt beslissen hoe ver de stokerij uw product moet afwerken.  Vraag gerust achter het Loonstookplan “Van Gisting tot Label”

Diensten - Private-Label

Private-Label

Wilt u uw eigen distillaat of smaak op maat aanbieden aan uw klanten? Dan bent u bij Stokerij Vanderlinden aan het juiste adres. Samen ontwerpen wij voor uw merk en/of onder uw naam het juiste distillaat of smaak tegen de juiste prijs. Uit de verschillende creaties en verpakking kiezen wij de meest geschikte oplossing, geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen. Voeg daar nog onze ervaring en vakkennis aan toe en u krijgt een uniek en doelgericht eindproduct.

Diensten - Workshop

Workshop

In 12 lessen maakt Olivier Vanderlinden u wegwijs in het stoken van graan. Zowel met zijn nagelnieuwe, state of the art distillatieketel als met een exemplaar uit het einde van de 19de eeuw. Die laatste vinden we terug in het jenevermuseum van Hasselt, dat maar al te graag ondersteuning biedt aan een nieuwe lichting distillateurs, die een herwaardering van de Hasseltse echtheid willen teweeg brengen.