Stokerij Vanderlinden ‘Stokerij der Hasseltse Echtheid’ is een nieuwe innovatieve start-up waarbij meerdere partijen streven naar één doel: de Hasseltse jenevertraditie in ere houden door ze waardig verder te zetten.
Volg deze reis van de “Rebelse Echtheid”

Distillery Vanderlinden ‘distillery of Hasselt Authenticity’ is a new innovative start-up involving multiple parties strive for one goal: to keep the Hasselt jenever tradition worthy.
Follow the journey of the “Rebellious Authenticity”

De Passie en liefde voor het authentieke product gaat voor ons altijd voor op massaproductie

Stokerij Vanderlinden

“Stokerij der Hasseltse Echtheid” is een nieuwe innovatieve startup waarbij, op een authentieke manier, gestreefd wordt naar één doel:
de Hasseltse jenevertraditie, het stoken en de jeneverkwaliteit in ere houden, maar ook weer relevant te maken voor de mensen van vandaag en te zoeken naar een mooie synergie tussen verschillende bedrijfstakken.

Als warme stokerij met onze eigen distilleerketel “Henri” distilleren wij zelf onze eigen alcohol (moutwijn). Geen rush maar passie en tijd geven de smaak bij het distilleren aan het eigen gemaakte beslag van gerst en rogge. Onze smaak is uniek en vormt dan ook het DNA van de Stokerij Vanderlinden.

De passie en liefde voor het authentieke product gaat voor ons altijd voor op massaproductie.

Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Stokerij Vanderlinden is een open platform, een gemeenschap van eensgezinde individuen die de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren. Appels, peren, persresten van druiven, enz… zullen gedistilleerd worden tot een mooie eau de vie. “Henri” distilleert graag uw ontwikkeld fermentatie of maceraat tot een heerlijk destillaat.

Een creatie van uw eigen smaak en/of de productie van een eigen private-label te bekomen behoren tevens tot de mogelijkheden bij de Stokerij Vanderlinden. Van enkele flessen tot liters vormen geen obstakel om de smaak naar het authentieke product te bottelen.

Stokerij Vanderlinden gaat recht door zee, geen nonsens. Met goede, eerlijke producten, met verrassende experimenten en een gezonde dosis van zelfkritiek. Met Stokerij Vanderlinden is er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het rijke Hasseltse erfgoed van Stokerijen.

Een Passie van Rebelse Echtheid is opgestaan om weer de oude en vergeten prachtige distillaten te laten bloeien in al hun heerlijkheid.

Een Passie van Rebelse Echtheid is opgestaan

Door te werken met kwaliteitsgrondstoffen en lokale leveranciers wil de Stokerij Vanderlinden de begrippen van de 19de eeuw terug tot leven brengen in het kader van de huidige wetgeving. Een deel van de granen wordt aankocht bij de “Boer van Herkenrode”, gemaald bij de Ambachtelijke molen van Wies te Stevoort, om uiteindelijk te verwerken in het gistingsvat.

Natuurlijk wordt er ook gekeken naar andere grondstoffen die iets verder komen dan Hasselt, vooral voor de botanicals

Hergebruik van goederen kan ver gaan en geeft zeer mooie samenwerkingsverbanden waar je niet dadelijk zou aan denken.  Zo verpakken wij onze producten in de dozen van onze leveranciers om ze zo terug te bezorgen aan onze klanten.

Kortom wat afval is voor de ene persoon, is grondstof voor de andere. Als dat dan nog eens lokaal kan gebeuren krijgt de lokale economie een nieuwe impuls en bestaat er geen afval meer bij Vanderlinden

Er is bijna geen afval meer bij Vanderlinden

Stokerij Vanderlinden is meer dan een nieuwe distilleerderij. Stokerij Vanderlinden is een open platform, een gemeenschap van eensgezinde individuen die de mogelijkheid krijgen om hun eigen beslag in de stokerij te laten distilleren.  Appels, peren, persresten van druiven enz … zullen gedistilleerd worden tot een mooie eau de vie. “Henri” distilleert graag uw ontwikkeld fermentatie of maceraat tot een heerlijk en hoogwaardig destillaat.

Een voorwaarde hiervoor is een minimale hoeveelheid van 350 – 400kg fruit wat overeenkomt met ongeveer overeen met 350L beslag.  Het vergiste beslag moet in perfecte staat zijn en afkomstig van volledig rijp fruit, mogelijk zonder bladeren, stelen, pitten, houtresten en vervuilingen, want enkel zo kan er een mooi distillaat ontstaan.  “rubbish in is rubbish out”

Stokerij Vanderlinden biedt u voor elke verwerkingsstap een afzonderlijke oplossing aan zodat u zelf kunt beslissen hoe ver de stokerij uw product moet afwerken.  Vraag gerust achter het Loonstookplan “Van Gisting tot Label”

Private-Label

Wilt u uw eigen distillaat of smaak op maat aanbieden aan uw klanten? Dan bent u bij Stokerij Vanderlinden aan het juiste adres. Samen ontwerpen wij voor uw merk en/of onder uw naam het juiste distillaat of smaak tegen de juiste prijs. Uit de verschillende creaties en verpakking kiezen wij de meest geschikte oplossing, geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsnormen. Voeg daar nog onze ervaring en vakkennis aan toe en u krijgt een uniek en doelgericht eindproduct.

Producten

De Jen-Cocktail, een kant en klare cocktail op basis van de moutwijn van Vanderlinden.

De Hasseltse Jonge – een Hasseltse Graanjenever waar de eigen moutwijn is in verwerkt. Bekomen door het distilleren van een beslag van rogge / gerst en mout. Mits toevoeging van natuurlijke gedistilleerde aroma’s zoals jeneverbes & koriander…. 70 cl, 35%vol 

De Hasseltse Citroen & De Hasseltse Appel en De Hasseltse Rode – een fruitgraanjenever met moutwijn in van eigen bodem. Versneden met natuurlijke aroma’s zoals jeneverbes en de desbetreffende aroma’s van citroen – appel en rode bes 70 cl,

Een frisse fruitige Gin met een mooie afdronk, te schenken met een neutrale tonic

De Hasseltse Oude, Aqua ….?, Eau de Vie van Appels, Eau de vie van framboos

Erkenningen

De stokerij sinds Jan.2018 erkend als Ambachtelijk Stokerij 

De Hasseltse Jonge – een Hasseltse Graanjenever is erkent als streekproduct sinds mei 2018

Verkoop Gin Spirit Hasselt

Dorpsstraat 39
3500 Hasselt
Highlights info row image 011 91 66 35

Verkoop Smaaksalon

Maastrichterstraat 61/63
3500 Hasselt
Highlights info row image 0490 56 62 99

Degustatie Caracole

Zuivelmarkt 16
3500 Hasselt
Highlights info row image 011 22 78 78

Degustatie Butcher Grill&Bar

Meldertstraat 2
3500 Hasselt
Highlights info row image 0489 71 71 17

Verkoop Deschildre Streekproducten

Vismijnlaan 42
8400 Oostende
T +32 (0)59 70 25 20

Stokerij Vanderlinden

Luikersteenweg 264/1
3500 Hasselt
Open enkel op afspraak

Drankgelegenheid Koks&Tales

Koks&Tales
Reservations: +32 0491 119 430
Schrijnwerkersstraat 9, 3500 Hasselt

OPENING HOURS
Tuesday – Saturday: 17h00 – 01h00
Last call for orders: 00:30 hrs!

Volg deze reis van de “Rebelse Echtheid”

Stokerij Vanderlinden

Luikersteenweg 264 BE-3500 Hasselt
+32(0)11/288055
contact[ad]stokerijvanderlinden.be

Contactformulier

Ik ga akkoord met

13 + 3 =