Eerste culinaire Jenever-foodpairing in Vlaanderen krijgt eigen jenever

Hasselt – Om jenever- en foodliefhebbers in de watten te leggen, organiseren 2 studenten communicatiemanagement van Hogeschool PXL de eerste ‘Totale jeneverbeleving’. Vanaf 19 maart kunnen de enthousiastelingen zich inschrijven om ongeveer een maand later, op 15 april, het evenement écht te beleven. Culinaire hoogstandjes met daarbovenop een speciaal gestookte Vanderlinden-jenever.  

Het aantal Hasseltse jeneverstokerijen nam de voorbije decennia een forse duik. Maar nu blaast Stokerij Vanderlinden jenever nieuw leven in. Voor de totale jeneverbeleving stookt Vanderlinden zelfs een nieuwe smaak: frambozenjenever. Bovenop een viergangenmenu met bijpassende jenevers en jen-cocktails, krijgen de gasten ook een rondleiding doorheen de authentieke stokerij. Daar zal het exclusieve evenement, dat toegankelijk is voor 40 gasten, ook plaatsvinden. Olivier Vanderlinden: “Met dit concept wil ik jenever opnieuw een boost geven. Het is de bedoeling dat jenever terug de populariteit krijgt dat het verdient”.

Ook de studenten zelf kijken er enorm naar uit: “We vinden het geweldig dat Olivier een exclusieve jenever voor ons evenement maakt. Daarnaast mogen we ook nog eens zelf een etiket ontwerpen voor de nieuwe Vanderlinden-jenever. Trotser kunnen we niet zijn”.

Niet alleen Jeneverstokerij Vanderlinden doet met vol enthousiasme mee aan dit initiatief, foodtruck Smaakpallet verzorgt het menu. Dirk Reynders en Karla Geusens, eigenaars van Smaakpallet, vinden het een grandioos idee om heerlijk eten met jenever te matchen. Zij stemmen met veel plezier hun gerechten af op de jeneversmaken. Het belooft een ultieme beleving te worden.

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Inschrijving via deze link